EXP DENUNCIEM L’INGERÈNCIA DE MÉNDEZ EN LA INDEPENDÈNCIA DE RÀDIO PREMIÀ I DEFENSEM LA PROFESSIONALITAT DELS SEUS TREBALLADORS.


La plataforma veïnal i ciutadana Empenta per Premià denunciem la greu ingerència del Sr. Miquel Àngel Méndez en la independència dels treballadors de l’emissora municipal Ràdio Premià de Mar, en el decurs de la seva participació a l’última edició del programa Parla l’Alcalde, emès el passat 14 de desembre.

Durant l’emissió de l’esmentat Parla l’Alcalde, i després de més de mitja hora dedicat en exclusiva a lloar la seva gestió municipal sense cap punt d’autocrítica, el Sr. Miquel Àngel Méndez va retreure al presentador i a micròfon obert que el nostre company i representant Sebastià Guiraotingui més presència que el propi alcalde a Ràdio Premià de Mar”; una queixa la del Sr. Méndez que, a més de ser del tot falsa, és d’una intolerable falta de respecte cap els treballadors de Ràdio Premià de Mar.

El que hauria de fer l’Alcalde és defensar l’emissora municipal, potenciar-la i donar-li suport perquè pugui exercir la seva funció pública al servei de tots els veïns de Premià amb plenes garanties i els recursos necessaris, i no pas, com per al contrari ha fet, posar en dubte la professionalitat dels treballadors de Ràdio Premià, intentar condicionar el tractament de la informació generada per altres opcions polítiques, en concret les d’Empenta per Premià, i recriminar-los el temps que li dediquen al nostre company Sebastià Guirao.

Considerem molt greu que l’Alcalde reclami un major protagonisme i atenció per part de l’emissora municipal, pretenent subjugar-la al seu gust i reclamant tracte de favor respecte d’altres candidatures electorals, a banda del menyspreu cap a qualsevol proposta política que es faci. A més  de reflectir una ètica democràtica dubtosa, es tracta d’una acció d’intrusisme intolerable en la independència informativa que ha de regir un mitjà de comunicació públic.

Des d’Empenta per Premià defensem la professionalitat dels treballadors de Ràdio Premià de Mar, als qui volem mantenir al marge d’aquest desafortunat episodi de l’Alcalde, així com la independència de criteri de l’emissora municipal, i manifestem la nostra decidida aposta per dotar-la dels recursos i mitjans necessaris per exercir amb efectivitat la seva funció al servei de tots els premianencs.

Per el que fa a les queixes de l’Alcalde, unes simples dades demostren l’absoluta falsedat de les seves afirmacions:

Des del passat 18 d’octubre, data en la qual es va emetre la primera notícia sobre Empenta per Premià (amb motiu de la nostra constitució com a plataforma veïnal i ciutadana), fins a l’última edició del Premià Notícies abans de Nadals –és a dir els darrers 2 mesos i només prenent com a referència les notícies emeses i registrades a la web de Ràdio Premià de Mar- aquests espais informatius han dedicat al partit del Sr. Miquel Àngel Méndez i les regidories que controla un total de 270,5 minuts, mentre que les notícies relacionades amb Empenta per Premià han tingut un espai de 18,5 minuts; és a dir, que per cada minut que s’ha dedicat als informatius a Empenta per Premià, el PDeCAT i les seves regidories han tingut gairebé 15 minuts.

En quant al que es refereix de manera específica al Sr. Miquel Àngel Méndez, als informatius dels últims 2 mesos ha tingut una presència de 61,5 minuts, mentre que el nostre representant Sebastià Guirao ha comptat amb 17 minuts. Amb aquestes dades, i sense tenir en compte les repeticions dels espais informatius, l’hora mensual del Parla l’Alcalde, ni els espais diaris dedicats als partits polítics amb representació municipal, queda acreditat de manera meridiana que el Sr. Méndez ha mentit una vegada més.

En qualsevol cas, si la preocupació del Sr. Méndez és sortir a Ràdio Premià de Mar més que ningú, porta errades les seves queixes, ja que hauria de fixar-se més al seu propi voltant, com és el cas del seu company de govern Sr. Antoni Subirà, qui compta amb un 45,52% més de presència en antena que el Sr. Alcalde.


EXP DENUNCIAMOS LA INGERENCIA DE MÉNDEZ EN LA INDEPENDENCIA DE RÀDIO PREMIÀ Y DEFENDEMOS LA PROFESIONALIDAD DE SUS TRABAJADORES.

La plataforma vecinal y ciudadana Empenta per Premià denunciamos la grave injerencia del Sr. Miquel Àngel Méndez en la independencia de los trabajadores de la emisora municipal Ràdio Premià de Mar, durante su participación en la última edición del programa Parla l’Alcalde, emitido el pasado 14 de diciembre.

Durante la emisión del citado Parla l’Alcalde, y después de más de media hora dedicado en exclusiva a loar su gestión municipal sin un ápice de autocrítica, el Sr. Miquel Àngel Méndez echó en cara al presentador y a micrófono abierto que nuestro compañero y representante Sebastià Guiraotenga más presencia que el propio alcalde en Ràdio Premià de Mar”; una queja la del Sr. Méndez que además de ser totalmente falsa, es de una intolerable falta de respeto hacia los trabajadores de Ràdio Premià de Mar.
Cuando lo que el Alcalde debería hacer es defender la emisora municipal, potenciarla y apoyarla para que pueda ejercer su función pública al servicio de todos los vecinos de Premià con plenas garantías y los recursos necesarios, lo que ha hecho el Sr. Méndez es poner en duda la profesionalidad de los trabajadores de Ràdio Premià, intentar condicionar el tratamiento de la información generada por otras opciones políticas, en concreto la de Empenta per Premià, y recriminarles el tiempo que le dedican a nuestro compañero Sebastià Guirao.

Consideramos muy grave que el Alcalde reclame un mayor protagonismo y atención a la emisora municipal, pretendiendo subyugarla a su antojo y reclamando trato de favor respecto a otras candidaturas electorales, al margen del menosprecio hacia cualquier propuesta política que se haga. Además de reflejar una ética democrática dudosa, se trata de una acción de intrusismo intolerable en la independencia informativa que debe regir un medio de comunicación público.

Desde Empenta per Premià defendemos la profesionalidad de los trabajadores de Ràdio Premià de Mar, a quienes queremos mantener al margen de este desafortunado lance del Alcalde, así como la independencia de criterio de la emisora municipal, y manifestamos nuestra decidida apuesta por dotarla de los recursos y medios necesarios para ejercer con efectividad su función al servicio de todos los ciudadanos.

En cuanto a las quejas vertidas por el Alcalde, unos simples datos demuestran la absoluta falsedad de sus afirmaciones:

Desde el pasado 18 de octubre, fecha en la que se emitió la primera noticia sobre Empenta per Premià (con motivo de nuestra constitución como plataforma vecinal y ciudadana), hasta la última edición del Premià Noticies antes de Navidades -es decir los últimos 2 meses y sólo en base a las noticias emitidas y registradas en la web de Ràdio Premià de Mar- estos espacios informativos han dedicado al partido del Sr. Miquel Àngel Méndez y las concejalías de su incumbencia un total de 270,5 minutos, mientras que las noticias relacionadas con Empenta per Premià han tenido un espacio de 18,5 minutos; es decir, que por cada minuto que se ha dedicado en los informativos a Empenta per Premià, el PDeCAT y las concejalías que controla han tenido casi 15 minutos.

Por lo que respecta específicamente al Sr. Miquel Àngel Méndez, en los informativos de los últimos 2 meses ha tenido una presencia de 61,5 minutos, mientras que nuestro representante Sebastià Guirao ha contado con 17 minutos. Con estos datos, y sin contar las repeticiones de los espacios informativos, la hora mensual del Parla l’Alcalde, ni los espacios diarios dedicados a los partidos políticos con representación municipal, queda meridianamente acreditado que el Sr. Méndez ha mentido una vez más.

En cualquier caso, si la preocupación del Sr. Méndez es salir en Ràdio Premià de Mar más que nadie, lleva erradas sus quejas, ya que debería fijarse más en su propio alrededor, como en su compañero de gobierno, el Sr. Antoni Subirà, quien cuenta con un 45,52% más de espacio en antena que el Sr. Alcalde.

Empenta per Premià




Comentarios

Publicar un comentario

Entradas populares