ExP VOLEM IMPULSAR EL COMERÇ LOCAL I RECUPERAR EL PRESTIGI SOCIAL I COMERCIAL DE PREMIÀ A LA COMARCA



Des d’Empenta per Premià volem donar un missatge d’esperança i en positiu al comerç local del nostre poble, que està patint una situació de gran inestabilitat i precarietat en els darrers anys.

Coneixedors de les greus dificultats per les que estan passant els petits empresaris i botiguers a Premià de Mar, des d’Empenta per Premià volem enfrontar aquesta delicada situació amb determinació, treballant perquè el nostre poble recuperi la rellevància social i comercial que ens mereixem com a principal municipi del Baix Maresme.

Amb aquest objectiu, quan governem l’Ajuntament de Premià donarem un impuls al comerç local i de proximitat per posar-lo a l’alçada que es mereix, promovent polítiques actives per revitalitzar-lo, així com per a la seva promoció a la comarca.

Entre d’altres actuacions, des d’Empenta per Premià proposem potenciar les campanyes de promoció dels eixos comercials i comerç de proximitat de Premià de Mar, mitjançant fires, mercats i activitats diverses noves, i potenciant o reconduint les ja existents; fomentar la formació continuada del comerciants; incentivar i motivar que els comerços vagin renovant la seva imatge, i promoure les sinèrgies entre comerços per establir col·laboracions entre ells. En aquest sentit i per treballar totes les accions d’una manera coordinada i amb el màxim consens, plantegem incrementar el suport i ajuts de l’Ajuntament a les Associacions de Comerç de Premià, amb les que volem col·laborar d’una manera estreta.

Tanmateix adquirim el compromís d’oferir als comerços l’oportunitat de conèixer d’una manera directe les licitacions del que necessiti comprar l’Ajuntament i, a igualtat de condicions, que aquest s’abasteixi del comerços i empreses de Premià. D’altra banda, proposem crear el Directori d’Empreses i Comerços de Premià a la web de l’Ajuntament, amb tota la informació necessària perquè qualsevol que tingui una necessitat no hagi de sortir de Premià de Mar per cobrir-la.

Planificació estratègica per solucionar els problemes d’aparcament i oci juvenil

Per posar remei al greu problema de l’aparcament a Premià –que el comerç local assenyala com cabdal per la seva subsistència- des d’Empenta per Premià plantegem una acció planificada que doni solucions vàlides tant a curt termini com a futur. Amb aquest objectiu, proposem alliberar de pagament algunes zones blaves, creant àrees d’aparcament gratuït regulades per rellotge horari, així com la creació de pàrquings als terrenys de Transmesa i Can Sanpere, i d’una àrea d’aparcaments dissuasius als terrenys de Metalogenia.

Igualment, considerem de vital importància promoure una oferta lúdica per la joventut a la fi de que no hagin de marxar de Premià els caps de setmana, problemàtica a la que proposem posar solució creant el Hub Oci-Educatiu per a la infància i la joventut als terrenys de l’antiga fàbrica de Metalogenia.


ExP QUEREMOS IMPULSAR EL COMERCIO LOCAL Y RECUPERAR EL PRESTIGIO SOCIAL Y COMERCIAL DE PREMIÀ EN LA COMARCA

Desde Empenta per Premià queremos lanzar un mensaje de esperanza y en positivo al comercio local de nuestro pueblo, que está sufriendo una situación de gran inestabilidad y precariedad en los últimos años.

Conocedores de las graves dificultades por las que están pasando los pequeños empresarios y tenderos en Premià de Mar, desde Empenta per Premià queremos afrontar esta delicada situación con determinación, trabajando porque nuestro pueblo recupere la relevancia social y comercial que nos merecemos como principal municipio del Baix Maresme.

Con este objetivo, cuando gobernemos el Ayuntamiento de Premià daremos un impulso al comercio local y de proximidad para ponerlo a la altura que se merece, promoviendo políticas activas para revitalizarlo, así como para su promoción en la comarca.

Entre otras actuaciones, desde Empenta per Premià proponemos potenciar las campañas de promoción de los ejes comerciales y de comercio de proximidad de Premià de Mar, mediante ferias, mercados y actividades diversas nuevas, y potenciando o reconduciendo las ya existentes; fomentar la formación contínua de los comerciantes; incentivar y motivar que los comercios vayan renovando su imagen, y promover las sinérgias entre comercios para establecer colaboraciones entre ellos. En este sentido y para trabajar todas las acciones de una manera coordinada y con el máximo consenso, planteamos incrementar el apoyo y ayudas del Ayuntamiento a las Asociaciones de Comerciantes de Premià, con las que queremos colaborar estrechamente.

Asimismo, adquirimos el compromiso de ofrecer a los comercios la oportunidad de conocer directamente las licitaciones de lo que necesita comprar el Ayuntamiento y, a igualdad de condiciones, que éste se abastezca de los comercios y empresas de Premià. Por otra parte, proponemos crear el Directorio de Empresas y Comercios de Premià en la web del Ayuntamiento, con toda la información necesaria para que cualquiera que tenga una necesidad no haya de salir de Premià de Mar para cubrirla.

Planificación estratégica para solucionar la falta de aparcamiento y de ocio juvenil

Para poner remedio al grave problema del aparcamiento en Premià –que el comercio local señala como capital para su subsistencia- desde Empenta per Premia planteamos una acción planificada que aporte soluciones válidas tanto a corto plazo como a futuro. Con este objetivo, proponemos liberar de pago algunas zonas azules, creando áreas de aparcamiento gratuito reguladas por reloj horario, así como la creación de pàrquings en los terrenos de Transmesa y Can Sanpere, y de un área de aparcamientos disuasorios en los terrenos de Metalogenia.

Igualmente, consideramos de vital importancia promover una oferta lúdica para la juventud con el fin de que no hayan de marchar de Premià en los fines de semana, problemàtica a la que proponemos poner solución creando el Hub Ocio-Educativo para la infancia y la juventud en el solar de la antigua fábrica de Metalogenia.

Empenta per Premià

Comentarios

Entradas populares