ExP PLANTEJA CREAR UNA ZONA DE SERVEIS TURÍSTICS AMB HOTEL, SPA I UN GRAN PARC PER DONAR ÚS AL SOLAR DE TRANSMESA



En línia amb la proposta presentada per els terrenys de l’antiga Metalogenia, i amb l’objectiu de donar una solució viable, de servei i de creixement sostenible als tres grans solars existents a Premià, la plataforma veïnal i ciutadana Empenta per Premià presentem la nostra proposta d’usos per els prop de 13.000 m2. de terreny de Transmesa, una altra de les que foren grans indústries ubicades en el nostre poble i que va marxar en la recerca de millors condicions per el seu desenvolupament, després de gairebé 70 anys.

Per donar ús als 12.870 m2. que ocupa el solar de Transmesa, des d’Empenta per Premià plantegem una zona dedicada de manera principal als serveis al turisme i al medi ambient, proposant la creació d’un hotel amb spa i sales de convencions de gran capacitat; una zona esportiva al seu voltant, i un gran parc que connectaria pel nord amb l’actual zona verda del carrer Jaume Balmes, i per ponent amb la plaça Salvador Moragas, amb el que es guanyaria un gran pulmó forestal per el nostre poble.

Igualment, Empenta per Premià planteja completar aquesta important actuació amb l’obertura del carrer Sant Cristòfol per un costat i, per l’altre el carrer Gibraltar fins a la carretera de Premià de Dalt, mitjançant la creació de dues fileres de cases en aquest carrer i el carrer Indústria, entre la Riera i el carrer de Ponent. A banda, i per tal de pal·liar la manca d’aparcaments que pateix la zona, plantegem la creació d’un pàrquing per a 300 places, sota preus taxats per l’Ajuntament i d’imports assequibles.

Amb aquesta proposta, des d’Empenta per Premià volem aportar solucions efectives i eficients a un dels problemes urbanístics que pateix el nostre poble, des que al 2015 Transmesa es traslladés a Arenys de Mar per millorar les condicions, al no prosperar les negociacions per permutar uns terrenys a les hortes de ponent, on avui dia es té plantejada la creació de 600 habitatges.

Amb aquesta actuació, es completaria la urbanització del sector, es fomentaria la creació de nous llocs de treball, es milloraria la imatge de la nostra localitat per els visitants que arriben per transport públic, i s’obtindria una zona de serveis complementària i sinèrgica amb el hub oci-educatiu proposat per els terrenys de Metalogenia.

En la mateixa línia que en la proposta sobre Metalogenia, des d’Empenta per Premià volem proposar aquest projecte a la família propietària dels terrenys, sempre buscant a més el màxim consens amb els veïns i els comerços locals, per la qual cosa ens reunirem en breu amb les associacions de veïns i de comerciants de Premià per tenir els seus punts de vista envers la nostra proposta.


ExP PLANTEA CREAR UNA ZONA DE SERVICIOS TURÍSTICOS CON HOTEL, SPA Y UN GRAN PARQUE PARA DAR USO AL SOLAR DE TRANSMESA

En línea con la propuesta presentada para los terrenos de la antigua Metalogenia, y con el objetivo de dar una solución viable, de servicio y de crecimiento sostenible a los tres grandes solares existentes en Premià, la plataforma vecinal y ciudadana Empenta per Premià presentamos nuestra propuesta de usos para los cerca de 13.000 m2. de terreno de Transmesa, otra de las que fueron grandes industrias ubicadas en nuestro pueblo y que marchó en busca de mejores condiciones para su desarrollo, después de casi 70 años.

Para dar uso a los 12.870 m2. que ocupa el solar de Transmesa, desde Empenta per Premià planteamos una zona dedicada de manera principal a los servicios al turismo y al medio ambiente, proponiendo la creación de un hotel con spa y salas de convenciones de gran capacidad; una zona deportiva en su entorno, y un gran parque que conectaría por el norte con la actual zona verde de la calle Jaume Balmes y por poniente con la plaza Salvador Moragas, con lo que se ganaría un gran pulmón forestal para nuestro pueblo.

Igualmente, Empenta per Premià planteamos completar esta importante actuación con la apertura de la calle Sant Cristòfol por un lado, y por el otro la calle Gibraltar hasta la carretera de Premià de Dalt, mediante la creación de dos hileras de casas en esta calle y la calle Indústria, entre la Riera y la calle de Ponent. Además, y con el fin de paliar la falta de aparcamientos que sufre la zona, planteamos la creación de un pàrquing para 300 plazas, bajo precios tasados por el Ayuntamiento e importes asequibles.

Con esta propuesta, desde Empenta per Premià queremos aportar soluciones efectivas y eficientes a uno de los problemas urbanísticos que padece nuestro pueblo, desde que en 2015 Transmesa se trasladara a Arenys de Mar para mejorar sus condiciones, al no prosperar las negociaciones para permutar unos terrenos en las “hortes de ponent”, en las que hoy día se plantea la construcción de 600 viviendas.

Con esta actuación se completaría la urbanización del sector, se fomentaría la creación de nuevos puestos de trabajo, se mejoraría la imagen de nuestra localidad para los visitantes que llegan en transporte público, y se obtendría una zona de servicios complementaria y sinérgica con el hub ocio-educativo propuesto para los terrenos de Metalogenia.

En la misma línea que en la propuesta sobre Metalogenia, desde Empenta per Premià queremos proponer este proyecto a la familia propietaria de los terrenos, siempre buscando el máximo consenso con los vecinos y los comercios locales, para lo que en breve nos reuniremos con las asociaciones de vecinos y de comerciantes de Premià para escuchar sus puntos de vista sobre nuestra propuesta.

Empenta per Premià

Comentarios

Entradas populares