ExP PROPOSA CREAR UN GRAN HUB OCI-EDUCATIU PER INFANTS I ADOLESCENTS AL SOLAR DE METALOGENIA

La plataforma veïnal i ciutadana Empenta per Premià plantegem crear un gran HUB educatiu i d’oci dedicat als infants i adolescents com a proposta per donar ús als terrenys de Metalogenia, en l’actualitat pendents de solucionar el seu futur donat que es tracte d’un espai de propietat privada i per el que les possibilitats d’adquirir-lo per part de l’Ajuntament son ara per ara impensables.
És en aquest sentit, que des d’Empenta per Premià volem proposar a la família propietària dels terrenys de la que fora indústria emblemàtica de Premià aquest projecte, sempre buscant a més el màxim consens amb els veïns i els comerços locals. És per això que tenim previst reunir-nos en breu amb les associacions de veïns i de comerciants de Premià per tenir els seus punts de vista envers la nostra proposta.
Empenta per Premià proposem omplir de serveis per a la ciutadania més jove de Premià els terrenys de l’antiga Metalogenia, uns 19.000 m2., amb la creació d’una gran zona d’educació complementària i oci dirigida especialment als infants i adolescents. Una actuació que a més permetria donar un nou aire i millorar la imatge de la nostra població per la seva entrada sud, la principal venint des de Barcelona.
Entre els serveis que es podrien incloure en aquest HUB oci-educatiu, Empenta per Premià proposem la creació d’una guarderia municipal; un nou edifici per ubicar l’escola permanent d’adults amb una oferta més completa, variada i amb millors prestacions; la creació d’una segona biblioteca complementària de l’actual, que inclogui una ludoteca infantil i juvenil, així com establir convenis de col·laboració amb la Universitat i el Tecnocampus de Mataró.
Entre les propostes d’oci per aquest espai de Metalogenia, Empenta per Premià proposem la creació d’un txiqui-parc per els més petits, espais d’activitats i jocs per adolescents i una zona d'oci que complementi al comerç local. Aquesta àrea multi-usos podria incloure també una zona d’aparcaments dissuasoris, que recolzats per el bus local podrien alleugerir el tràfec urbà de vehicles per dins del poble.
Per complementar tots aquests serveis, Empenta per Premià proposa també la creació en els terrenys de l’antiga Metalogenia d’un viver d’empreses i fins i tot d’un Centre Cívic per el sector de ponent de Premià, dos serveis que podrien generar múltiples sinèrgies amb tots els altres serveis proposats.

ExP PROPONE CREAR UN GRAN HUB OCIO-EDUCATIVO PARA LA INFANCIA Y LOS ADOLESCENTES EN EL SOLAR DE METALOGENIA
La plataforma vecinal i ciudadana Empenta per Premià planteamos crear un gran HUB educativo y de ocio dedicado a los niños y adolescentes como propuesta para poner en uso los terrenos de Metalogenia, en la actualidad pendientes de solucionar su futuro al tratarse de un espacio de propiedad privada y para el que las posibilidades de aquirirlo por parte del Ayuntamiento son hoy por hoy impensables.
En este sentido, desde Empenta per Premià queremos proponer este proyecto a la familia propietaria de los terrenos de la que fuera industria emblemática de Premià, buscando además siempre el máximo consenso con los vecinos y los comercios locales. Por esto, tenemos previsto reunirnos en breve con las asociaciones de vecinos y de comerciantes de Premià para escuchar sus puntos de vista sobre nuestra propuesta.
Empenta per Premià proponemos llenar de servicios para la ciudadanía más joven de Premià los terrenos de la antigua Metalogenia, unos 19.000 m2., con la creación de una gran zona de educación complementaria y de ocio dirigida especialmente a los niños y adolescentes. Una actuación que además permitiría dar un nuevo aire y mejorar la imagen de nuestra población por su entrada sur, la principal llegando desde Barcelona.
Entre los servicios que se podrían incluir en este HUB ocio-educativo, Empenta per Premià proponemos la creación de una guardería infantil; un nuevo edificio para ubicar la escuela permanente de adultos con una oferta más completa, variada y con mejores prestaciones; la creación de una segunda biblioteca complementaria de la actual, que incluya una ludoteca infantil y juvenil, así como establecer convenios de colaboración con la Universidad y el Tecnocampus de Mataró.
Entre las propuestas de ocio para este espacio de Metalogenia, Empenta per Premià proponemos la creación de un chiqui-parc para los más pequeños, espacios de actividades y juegos para adolescentes y una zona de ocio que complemente al comercio local. Esta área multiusos podría incluir también una zona de aparcamientos disuasorios, que reforzados con el bus local podrían aligerar el tráfico urbano de vehículos dentro del pueblo.
Para complementar todos estos servicios, Empenta per Premià proponemos también la creación en los terrenos de la antigua Metalogenia un semillero de empresas e incluso un Centro Cívico para el sector de poniente de Premià, dos servicios que podrían generar múltiples sinergias con todos los otros servicios propuestos.
Empenta per Premià

Comentarios

Entradas populares