ExP PROPOSA UNA REVISIÓ EN PROFUNDITAT DE LES ZONES BLAVES I VERDES D’APARCAMENT PERQUÈ SIGUIN SUFICIENTS I MÉS ECONÒMIQUES


La plataforma veïnal i ciutadana Empenta per Premià portarem a revisió les zones verdes i blaves de Premià, tant en quant a àrees d’aparcament com per el que fa a la regulació de preus, amb la fi que resultin suficients i efectives, així com menys costoses per els ciutadans de Premià.


Durant el procés de contactes i reunions amb els diferents col·lectius i associacions que estem portant a terme des d’Empenta per Premià, i fruit de la pròpia experiència i coneixement del dia a dia del nostre poble, som conscients del malestar i afectació a la ciutadania que està provocant l’actual planificació de zones verdes i blaves, una situació que es veu agreujada en l’actualitat per l’acumulació d’obres que des del govern municipal s’han llançat a realitzat en aquests últims mesos i que es mantindran segurament fins al proper mes de maig.
Davant d’aquesta situació, una de les primeres actuacions de govern que tenim previst emprendre Empenta per Premià serà la revisió de l’actual sistema de regulació d’aparcaments, tant per el que a àrees d’implantació de zones verdes i blaves es refereix, com a la regulació de preus, perquè resulti més econòmica als usuaris.
Així, des d’Empenta per Premià ens proposem revisar els actuals acords amb l’empresa concessionària VOPI4.
  1. Revisar l’acord de repartiment de la recaptació de la Zona Blava (segons l’acord amb VOPI4, 15% per l’Ajuntament i 85% per VOPI4), que considerem desproporcionat.
  2. Revisar l’acord amb Vopi4 sobre la concessió per l’obra de la plaça dels Països Catalans i la concessió d’explotació del pàrquing soterrat de la plaça i de les zones blava i verda. Si es necessari, estudiar la viabilitat jurídica i el cost de la recuperació de la concessió.
Entre d’altres mesures que proposem posar en marxa, plantegem crear places de zona blava sense pagament, amb només el rellotge de control horari; revisar i reordenar les zones verdes, així com el número de places assignades als veïns; revisar les places d’aparcament de titularitat municipal per intentar privatitzar o oferir-les al comerç local, i, en definitiva, intentar recuperar totes les places d’aparcament perdudes per la política de l’equip de govern actual.

D’altra banda, des d’Empenta per Premià tenim previst desenvolupar una política de construcció o habilitació d’aparcaments dissuasoris en zones estratègiques del poble i dels voltants, sempre tenint en compte que aquests estiguin ubicats a prop del casc urbà, àrees comercials i de serveis, i que es puguin complementar amb el transport públic urbà, iniciativa dins la que s’inclouen els aparcaments contemplats a les nostres propostes per donar ús als terrenys de les antigues indústries premianenques Metalogenia i Transmesa.
Per l’adopció d’aquestes mesures dirigides a millorar tant el parc d’aparcaments com les condicions d’ús de les zones d’aparcament regulat, des d’Empenta per Premià buscarem el màxim consens entre tots el col·lectius implicats.

ExP PROPONE UNA REVISIÓN EN PROFUNDIDAD DE LAS ZONAS AZULES Y VERDES DE APARCAMIENTO PARA QUE SEAN SUFICIENTES Y MÁS ECONÓMICAS

La plataforma vecinal y ciudadana Empenta per Premià llevaremos a revisión las zones verdes y azules de Premià, tanto en lo que a áreas de aparcamiento se refiere como en cuanto a la regulación de preciós, con el objetivo de que resulten suficientes y efectives, así como menos gravosas para los ciudadanos de Premià.
Durante el proceso de contactos y reuniones con los diferentes colectivos y asociaciones que estamos llevando a cabo desde Empenta per Premià, y fruto de la propia experiencia y conocimiento del día a día de nuestro pueblo, somos conscientes del malestar y afectación a la ciudadanía que está provocando la actual planificación de zones verdes y azules, una situación que se ve agravada en la actualidad por la acumulación de obras que desde el gobierno municipal se han lanzado a realitzar en estos últimos meses y que seguramente se mantendrán hasta el próximo mes de mayo.
Ante esta situación, una de las primeres actuaciones de gobierno que tenemos previsto emprender Empenta per Premià será la revisión del actual sistema de regulación de aparcamientos, tanto por lo que a áreas de implantación de zonas verdes y azules se refiere, como en cuanto a la regulación de precios, para que resulte más económica al usuario.

Así, desde Empenta per Premià nos proponemos revisar los actuales acuerdos con la empresa concesionaria VOPI4.
  1. Revisar el acuerdo de reparto de la recaudación de la Zona Azul (según el acuerdo con VOPI4, 15% para el Ayuntamiento y 85% para VOPI4), que consideramos desproporcionado.
  2. Revisar el acuerdo con VOPI4 sobre la concesión para la obra de la plaza dels Països Catalans y la concesión de explotación del párquing subterráneo de la plaza y de las zonas azul y verde. Si es necesario, estudiaremos la viabilidad jurídica y el coste de la recuperación de la concesión.
Entre otras medidas que proponemos poner en marcha, planteamos crear plazas de zona azul sin pago, sólo con el reloj de control horario; revisar y reordenar las zonas verdes, así como el número de plazas asignadas a los vecinos; revisar las plazas de aparcamiento de titularidad municipal para intentar privatizar o ofrecerlas al comercio local, y, en definitiva intentar recuperar todas las plazas de aparcamiento perdidas por la política del equipo de gobierno actual.
Por otra parte, desde Empenta per Premià tenemos previsto desarrollar una política de construcción o habilitación de aparcamientos disuasorios en zonas estratégicas del pueblo y alrededores, siempre teniendo en cuenta que estos estén ubicados cerca del casco urbano, áreas comerciales y de Servicios, y que se se puedan complementar con el transporte público urbano, iniciativa dentro de la que se incluyen los aparcamientos contemplados en nuestras propuestas para dar uso a los terrenos de las antigues industrias locales Metalogenia y Transmesa.
Para la adopción de estas medidas dirigidas a mejorar tanto el parque de aparcamientos como las condiciones de uso  de las zonas de aparcamiento regulado, desde Empenta per Premià buscaremos el máximo consenso entre todos los col·lectives implicados.
Empenta per Premià

Comentarios

Entradas populares