ExP POSAREM EN VALOR EL PATRIMONI SONOR DE RÀDIO PREMIÀ DE MAR I EL FAREM ACCESIBLE A TOTS EL VEÏNS



Des d’Empenta per Premià volem potenciar l’emissora municipal Ràdio Premià de Mar i apropar a tots els veïns la tasca que ve realitzant des de fa quasi 30 anys al nostre poble. És per això que volem posar en valor el patrimoni sonor de l’emissora, digitalitzant-lo i fent-lo assequible a la ciutadania. Igualment, posarem en valor el patrimoni tècnic i tecnològic que s’ha conservat des de la seva creació.

Tal i com ja va avançar a la mateixa emissora dies enrere el president d’Empenta per Premià, Sebastià Guirao, Ràdio Premià de Mar ha estat i és un referent i testimoni de tot el que ha succeït al nostre poble en les darreres dècades, havent acumulat un important patrimoni sonor i històric, al que s’ha de posar en valor i posar-ho a l’abast de la ciutadania en general. No en va, són moltes les persones que al llarg d’aquests quasi 30 anys d’emissions han format part de la seva història, bé com a treballadors, col·laboradors o protagonistes de les seves informacions, programes i retransmissions.

Aquesta proposta, s’inclou dins d’ un important paquet de mesures que Empenta per Premià vol posar en marxa quan estigui al govern municipal per tal de potenciar Ràdio Premià de Mar, perquè pugui exercir amb efectivitat i plenes garanties la seva funció d’emissora municipal al servei de tots els veïns de Premià.

Des d’Empenta per Premià apostem de manera decidida per uns mitjans de comunicació públics plurals i dotats dels recursos necessaris, com a element indispensable en el desenvolupament social, cultural i polític del nostre poble. Així, defensem una proposta d’emissora que valori la professionalitat dels treballadors de Ràdio Premià de Mar, així com la seva independència de criteri respecte als òrgans de govern municipal.

Per això, junt a d’altres accions previstes al nostre programa de govern en l’àmbit de la comunicació local, Empenta per Premià tenim previst dotar a Ràdio Premià de Mar dels recursos humans i tècnics necessaris i equilibrats perquè pugui complir amb efectivitat la seva tasca de servei públic, plural, veraç i dirigit a tots els ciutadans de Premià.

També promourem accions per potenciar el prestigi i reconeixement de Ràdio Premià de Mar com a principal mitjà de comunicació de la nostra localitat i una de les emissores municipals de ràdio pioneres a Catalunya. En aquesta línia, fomentarem l’esperit innovador, d’investigació i de formació radiofònica entre els seus treballadors i col·laboradors.

De la mateixa manera, potenciarem la creació d’un canal local de TV mitjançant el desenvolupament dels continguts audiovisuals de Ràdio Premià de Mar, rendibilitzant al màxim els recursos, instal·lacions i tecnologies de la mateixa, així com les vies de finançament.

D’altra banda, articularem activitats que fomentin l’apropament de Ràdio Premià de Mar al conjunt de la ciutadania; estudiarem mecanismes que ajudin al finançament extern de l’emissora, mitjançant l’obtenció de més i nous ingressos atípics, i revisarem el seu sistema de gestió, valorant si és el més adequat mitjançant Primilia Serveis o bé recuperant el Patronat específic que garanteixi la seva pluralitat, format per representants de tots els grups polítics del Ple Municipal i professionals.

Per últim, volem revisar la idoneïtat del trasllat de l’emissora a l’edifici de Can Escoda i estudiarem el seu emplaçament més adient.


ExP PONDREMOS EN VALOR EL PATRIMONIO SONORO DE RÀDIO PREMIÀ DE MAR Y LO HAREMOS ACCESIBLE A TODOS LOS VECINOS

Desde Empenta per Premià queremos potenciar la emisora municipal Ràdio Premià de Mar y acercar a todos los vecinos la labor que viene realizando desde hace casi 30 años en nuestro pueblo. Es por ello que queremos poner en valor el patrimonio sonoro de la emisora, digitalizándolo y haciéndolo asequible a la ciudadanía. Igualmente, pondremos en valor el patrimonio técnico y tecnológico que se ha conservado desde la su creación.

Tal y como ya avanzó días atrás en la misma emisora el presidente de Empenta per Premià, Sebastià Guirao, Ràdio Premià de Mar ha sido y es un referente y testigo de todo lo que ha acontecido en nuestro pueblo durante las últimas décadas, habiendo acumulado un importante patrimonio sonoro e histórico, al que se ha de poner en valor y al alcance de la ciudadanía en general. No en vano, son muchas las personas que a lo largo de estos casi 30 años de emisiones han formado parte de su historia, bien como trabajadores, colaboradores o protagonistas de sus informaciones, programas y retransmisiones.

Esta propuesta se incluye dentro de un importante paquete de medidas que Empenta per Premià queremos poner en marcha cuando estemos en el gobierno municipal con el fin de potenciar Ràdio Premià de Mar para que pueda ejercer con efectividad y plenas garantías su función de emisora municipal al servicio de todos los vecinos de Premià.

Desde Empenta per Premià apostamos decididamente por unos medios de comunicación públicos plurales y dotados de los recursos necesarios, como elemento indispensable en el desarrollo social, cultural y político de nuestro pueblo. Así por tanto, defendemos una propuesta de emisora que valore la profesionalidad de los trabajadores de Ràdio Premià de Mar, así como su independencia de criterio respecto a los órganos del gobierno municipal.

Por esto, junto a otras acciones previstas en nuestro programa de gobierno en el ámbito de la comunicación local, Empenta per Premià tenemos previsto dotar a Ràdio Premià de Mar de los recursos humanos y técnicos necesarios y equilibrados para que pueda cumplir con efectividad su labor de servicio público, plural, veraz y dirigido a todos los ciudadanos de Premià de Mar.

También promoveremos acciones para potenciar el prestigio y reconocimiento de Ràdio Premià de Mar como principal medio de comunicación de nuesta localidad y una de las emisoras municipales de radio pioneras en Cataluña. En esta línea, fomentaremos el espíritu innovador, de investigación y de formación radiofónica entre sus trabajadores y colaboradores.

De la misma manera, potenciaremos la creación de un canal local de TV mediante el desarrollo de los contenidos audiovisuales de Ràdio Premià de Mar, rentabilizando al máximo los recursos, instalaciones y tecnologías de la misma, así como las vias de financiación.

Por otra parte, además articularemos actividades que fomenten el acercamiento de Ràdio Premià de Mar al conjunto de la ciudadanía; estudiaremos mecanismos que ayuden a la financiación externa de la emisora, mediante la obtención de más y nuevos ingresos atípicos, y revisaremos su sistema de gestión, valorando si es el más adecuado a través de Primilia Serveis o bien recuperando el Patronato específico que garantice su pluralidad, formado por representantes de todos los grupos políticos del Pleno Municipal y profesionales.

Por último, queremos revisar también la idoneidad de trasladar la emisora al edificio de Can Escoda y estudiaremos su ubicación más adecuada.


Empenta per Premià

Comentarios

Entradas populares