ExP PROPOSEM UN CANVI DRÀSTIC EN EL TRACTAMENT I MANTENIMENT DE L’ARBRAT DE PREMIÀ DE MAR I RECUPERAR LA BRIGADA DE JARDINERIA

Salze ploraner podat (febrer) a la Plaça Dr. Ferran.
Des d’Empenta per Premià volem reconduir eficaçment la política ambiental i de manteniment de l’arbrat que s’està realitzant en el nostre poble, especialment en els darrers quatre anys; molt millorable en tots els fronts, però de manera molt més significada en la cura i el manteniment de l’arbrat públic de Premià de Mar.

Davant la política de no poda –o de poda fora de temporada i sense condicions higièniques per l’arbrat, en els darrers temps- i de tala indiscriminada sense cap justificació portada a terme per l’equip de govern i la seva Regidoria de Medi Ambient, que a més ha provocat molèsties a molts veïns, problemes de salut pública i una pèrdua considerable d’arbrat, des d’Empenta per Premià volem redreçar aquesta situació mitjançant la recuperació de la gestió municipal de l’arbrat, parcs i jardins.

Tall sense tractament cicatritzant Salze ploraner.
Amb aquest objectiu, quan governem és el nostre propòsit recuperar la Brigada de Jardineria pròpia de l’Ajuntament, així com intentar recuperar el màxim de serveis externalitzats possible.

Tanmateix, elaborarem un Pla de poda i tala d’acord amb els estàndards i els tècnics especialitzats i efectuarem campanyes de Repoblació d’arbrat, consistents en la plantació d’arbres i arbustives; la repoblació d’arbres que han estat talats o morts i que no facin nosa; la incorporació d’arbres i plantes autòctones a les zones verdes del casc urbà a la fi d’afavorir un menor consum d’aigua de reg, i la creació de noves zones verdes. Finalment, establirem un pla de manteniment per totes les zones verdes i l’arbrat públic i allà on sigui possible substituirem àrees de ciment per espais verds específics per el lloc.

D’altra banda, plantegem constituir un Consell Local Assessor de Medi Ambient, amb la participació dels grups locals que venen treballant en aquests polítiques i altres col·lectius i ciutadans que, per la seva preocupació al respecte o preparació en la matèria es faci aconsellable la seva participació.

Amb aquest Consell Local es treballaran i consensuaran accions per incidir en el  foment de l’educació mediambiental entre la població, especialment la juvenil i infantil; el foment i participació del voluntariat, tant de col·lectius organitzats com de particulars que vulguin col·laborar; i es cercaran fórmules imaginatives per aconseguir que els ciutadans respectin les plantacions.

Igualment, es formarà professionalment a la Policia Local en matèria mediambiental i de protecció animal i la dotarem dels mitjans i instruments necessaris perquè puguin desenvolupar, a més del seu comés habitual en el camp de la seguretat ciutadana, una Vigilància Mediambiental.
També es crearà la Bústia Verda de l’Ajuntament per recollir els suggeriments, queixes i denuncies dels ciutadans en matèria mediambiental, realitzant campanyes informatives per l’ús de la mateixa per part dels ciutadans.


ExP PROPONEMOS UN CAMBIO DRÁSTICO EN EL TRATAMIENTO Y MANTENIMIENTO DEL ARBOLADO DE PREMIÀ DE MAR Y RECUPERAR LA BRIGADA DE JARDINERÍA

Desde Empenta per Premià quremos reconduir eficazmente la política ambiental y de mantenimiento del arbolado que se está realizando en nuestro pueblo, especialmente en los últimos cuatro años; muy mejorable en todos los frentes, pero de manera mucho más significativa en el cuidado y mantenimiento del arbolado público de Premià de Mar.

Ante la política de no poda – o de poda fuera de temporada y sin condiciones higiénicas para el arbolado, últimamente – y de tala indiscriminada sin ninguna justificación llevada a cabo por el equipo de gobierno y su Regidoria de Medi Ambient, que además ha provocado molestias a muchos vecinos, problemas de salud pública y una considerable pérdida de árboles, desde Empenta per Premià queremos reconducir esta situación mediante la recuperación de la gestión municipal del arbolado, parques y jardines.

Con este objetivo, cuando gobernemos nuestro propósito será recuperar la Brigada de Jardineria propia del Ayuntamiento, así como intentar recuperar el máximo posible  de servicios externalizados.

Así mismo, elaboraremos un Plan de poda y tala de acuerdo con los estándares y los técnicos especializados y efectuaremos campañas de Repoblación de arbolado, consistentes en la plantación de árboles y arbustivas; la repoblación de árboles que han sido talados o han muerto y que no causen molestia; la incorporación de árboles y plantas autóctonas en las zonas verdes del casco urbano a fin de favorecer un menor consumo de agua de riego, y la creación de nuevas zonas verdes. Por último, estableceremos un plan de mantenimiento para todas las zonas verdes y el arbolado público y allá donde sea posible sustituiremos áreas de cemento por espacios verdes específicos para el lugar.

Por otra parte, planteamos constituir un Consejo Local Asesor de Medio Ambiente, con la participación de los grupos locales que vienen trabajando en estas políticas y otros colectivos y ciudadanos que, por su preocupación al respecto o preparación en la materia se haga aconsejable su participación.

Con este Consejo Local se trabajarán y consensuarán acciones para incidir en el fomento de la educación medioambiental entre la población, especialmente la juvenil e infantil; el fomento y participación del voluntariado, tanto de colectivos organizados como de particulares que quieran colaborar, y se buscarán fórmulas imaginativas para conseguir que los ciudadanos respeten las plantaciones.

Igualmente, se formará profesionalmente a la Policía Local en materia medioambiental y de protección animal, dotándola de los medios e instrumentos necesarios para que puedan desarrollar, además de su cometido habitual en el campo de la seguridad ciudadana, una Vigilancia Medioambiental.


También se creará el Búzón Verde del Ayuntamiento para recoger las sugerencias, quejas y denuncias de los ciudadanos en materia medioambiental, realizando campañas informativas para el uso del mismo por parte de los ciudadanos.

Empenta per Premià


Comentarios

Entradas populares