LA LLUITA CONTRA L’ASSETJAMENT ESCOLAR I LES NECESSITATS EDUCATIVES ESPECIALS, PRIORITÀRIES EN EL MAPA ESCOLAR D’EMPENTA PER PREMIÀ



Empenta per Premià volem posar la lluita contra l’assetjament escolar i les necessitats educatives especials en el centre de la nostra acció de govern. És per això que, dins d’una política activa d’ajut a la comunitat escolar del nostre poble, tenim previst crear una Oficina Municipal contra l’Assetjament Escolar, així com establir una sèrie d’ajuts a les necessitats educatives especials.

Aquesta Oficina Municipal contra l’Assetjament Escolar que, si guanyem les eleccions municipals del proper 26 de maig, pretenem obrir des del govern municipal comptarà amb un Servei de suport professional als escolars assetjats, un Servei de Vigilància, així com mesures i campanyes municipals de prevenció.

Per el que respecte als ajuts a les necessitats educatives especials, quan estiguem al govern municipal Empenta per Premià treballarem per l’obertura d’un centre de formació especial, sigui nou o bé per adhesió a algun dels centres actuals; establirem ajuts professionals per trams específics d’edat, tant de psicòlegs i psicopedagogs com de fisioterapeutes, i treballarem en la informació sobre tipus de malalties, la seva detecció i la formació d’educadors i particulars.

A més d’aquestes dues propostes específiques i a banda de complir amb les competències que en matèria d’Ensenyament tenen els municipis (que es refereixen de manera fonamental al manteniment i conservació dels centres educatius, així com a la seguretat dels mateixos i dels seus ocupants) des d’Empenta per Premià volem complimentar l’oferta educativa que la Generalitat de Catalunya té al nostre poble. En aquesta línia, ens proposem aprofundir amb tots els interlocutors en el Mapa Local d’Educació; mantenir i potenciar el programes de Formació Ocupacional, així com incrementar les mesures de seguretat dels centres educatius, revisant els protocols d’emergències i evacuació, i desenvolupant els plans d’evacuació propis de cada centre educatiu per casos de catàstrofe, amb la realització periòdica de simulacres i supòsits pràctics.

Per últim, com ja hem informat en anteriors ocasions, tenim previst complementar la nostra aposta per l’Educació a Premià amb un Hub Oci-Educatiu als terrenys de l’antiga fàbrica de Metalogenia, on plantegem la creació d’una escola bressol, un txiqui-parc, una Escola Permanent d’Adults millor dotada, una biblioteca/ludoteca per a infants i adolescents, així com establir un conveni amb el Tecno-Campus universitari de Mataró.


LA LUCHA CONTRA EL ACOSO ESCOLAR Y LAS NECESIDADES EDUCATIVAS ESPECIALES, PRIORITARIAS EN EL MAPA ESCOLAR DE ExP

Empenta per Premià queremos poner la lucha contra el acoso escolar y las necesidades educativas especiales en el centro de nuestra acción de gobierno. Es por ello que, dentro de una política activa de apoyo a la comunidad escolar de nuestro pueblo, tenemos previsto crear una Oficina Municipal contra el Acoso Escolar, así como establecer una serie de ayudas a las necesidades educativas especiales.

Esta Oficina Municipal contra el Acoso Escolar que, si ganamos las elecciones del próximo 26 de mayo pretendemos abrir desde el gobierno municipal, contará con un Servicio de apoyo profesional a los escolares acosados, un Servicio de Vigilancia, así como medidas y campañas municipales de prevención.

En cuanto a las ayudas a las necesidades educativas especiales, cuando estemos en el gobierno municipal Empenta per Premià trabajaremos para la apertura de un centro de formación especial, bien sea nuevo o bien por adhesión a alguno de los centros actuales; estableceremos ayudas profesionales por tramos específicos de edad, tanto de psicólogos y psicopedagogos como de fisioterapeutas, y trabajaremos en la información sobre tipos de enfermedades, su detección y la formación de educadores y alumnos.

Además de estas dos propuestas específicas y al margen de cumplir con las competencias que en materia de Educación tienen los municipios (que se refieren principalmente al mantenimiento y conservación de los centros educativos, así como a la seguridad de les mismos y de sus ocupantes) desde Empenta per Premià queremos complementar la oferta educativa que la Generalitat de Catalunya tiene en nuestro pueblo. En esta línea, nos proponemos profundizar con todos los interlocultores en el Mapa Local de Educación; mantener y potenciar los programas de Formación Ocupacional, así como incrementar las medidas de seguridad de los centros educativos, revisando los protocolos de emergencias y evacuación, y desarrollando los planes de evacuación propios de cada centro educativo para casos de catástrofe, con la realización periódica de simulacros y supuestos prácticos.

Por último, como ya hemos informado en anteriores ocasiones, tenemos previsto complementar nuestra apuesta por la Educación en Premià con un Hub Ocio-Educativo en los terrenos de la antigua fábrica de Metalogenia, donde planteamos la creación de una guardería, un chiqui-parque, una mejor y más dotada Escuela Permanente de Adultos, una biblioteca/ludoteca para niños y adolescentes, así como establecer un convenio con el Tecno-Campus universitario de Mataró.

Empenta per Premià

Comentarios

Entradas populares