PER ExP ÉS PRIORITARI CREAR OPORTUNITATS EMPRESARIALS I LLOCS DE TREBALL



Des d’Empenta per Premià hem marcat com una de les nostres prioritats desenvolupar la creació d’oportunitats empresarials i per tant de llocs de treball a Premià de Mar; uns objectius per els que ens posarem a treballar d’immediat que prenguem possessió al front del govern municipal.

Per aconseguir aquests objectius, des d’Empenta per Premià tenim clar que no es pot esperar a que arribin empresaris de fora a instal·lar els seus negocis i empreses, si no que hem de ser capaços de generar activitat empresarial pròpia. És per això que considerem prioritàries, i fins i tot vitals per Premià de Mar, posar en marxa de manera el més immediata possible una sèrie de mesures per fomentar l’activitat econòmica i de suport al comerç local.

Per enfrontar la manca d’activitat empresarial a Premià de Mar, així com l’atur local que encara afecta a molts dels nostres veïns, des d’Empenta per Premià volem emprendre de manera immediata que arrenqui la legislatura una sèrie d’accions encaminades a posar solució a aquestes importants problemàtiques.

En aquest sentit, proposem establir Plans d’Ocupació per ajudar a comerços, autònoms i Pimes a contractar persones aturades de Premià de Mar i tornar-les al mercat laboral, així com desenvolupar una bossa de treball per a tots els premianencs en situació d’atur que cerquen feina. Per activar aquests plans, plantegem establir subvencions a impostos municipals com l’IBI o l’Impost d’Escombraries com incentiu als empresaris locals per  la contractació de treballadors, l’obertura de noves activitats, i l’assumpció per part de les empreses de programes de Responsabilitat Social.

Tanmateix, des d’Empenta per Premià ens proposem incentivar la creació de noves empreses al nostre poble prestant cobertura de gestió i infraestructura a les mateixes mitjançant la instal·lació d’un Viver d’Empreses (inclòs a la proposta per els terrenys de  l’antiga fàbrica de Metalogenia), així com amb la creació de locals per a petites empreses i comerços que no necessitin estar a peu de carrer (que incloem a la nostra proposta d’ús per el solar de l’antiga fàbrica de Can Sanpere).

D’altra banda, volem facilitar als comerços locals la participació en la presentació d’ofertes per les compres municipals o en la presentació als concursos públics, per la qual cosa tenim previst crear un sistema d’informació als comerços. Igualment, és el nostre propòsit establir els mecanismes per orientar i ajudar a les empreses i comerços de Premià per acollir-se a subvencions de la resta d’administracions (Diputació, Consell Comarcal, Generalitat o l’Estat).

Aquest paquet de mesures que volem posar en marxa de manera prioritària es complementa amb les accions ja anunciades encaminades a enfortir el comerç local i a recuperar la rellevància, imatge i prestigi de Premià de Mar com a segona població del Baix Maresme. Entre aquestes mesures, destaquen la concepció de la nostra localitat com gran eix comercial de la comarca; una nova regulació de les zones blaves i verdes i la creació de nous aparcaments; els projectes turístic i d’oci als solars de Transmesa i Metalogenia, o la potenciació de Premià com a centre de moda, amb la creació del Dia de la Moda del Maresme.


ES PRIORITARIO CREAR OPORTUNIDADES EMPRESARIALES Y PUESTOS DE TRABAJO

Desde Empenta per Premià hemos marcado como una de nuestras prioridades facilitar la creación de oportunidades empresariales y por tanto de puestos de trabajo en Premià de Mar; unos objetivos por los que nos pondremos a trabajar de inmediato que tomemos posesión al frente del gobierno municipal.

Para conseguir estos objetivos, desde Empenta per Premià tenemos claro que no se puede esperar a que lleguen empresarios de afuera a instalar sus negocios y empresas, si no que hemos de ser capaces de generar actividad empresarial propia. Es por ello que consideramos prioritarias, e incluso vitales para Premià de Mar, poner en marcha de manera lo más inmediata posible una serie de medidas para fomentar la actividad económica y de apoyo al comercio local.

Para afrontar la falta de actividad empresarial en Premià de Mar, así como el paro local que aún afecta a muchos de nuestros vecinos, desde Empenta per Premià queremos emprender de manera inmediata nada más arranque la legislatura una serie de acciones dirigidas a poner solució a estas importante problemáticas.

En este sentido, proponemos establecer Planes de Ocupación para ayudar a comercios, autónomos y Pymes a contratar a personas paradas de Premià de Mar y devolverlas al mercado laboral, así como desarrollar una bolsa de trabajo para todos los vecinos de Premià en situación de paro que busquen trabajo. Para activar estos planes, planteamos establecer subvenciones a impuestos municipales como el IBI o el Impuesto de Basuras como incentivo a los empresarios locales para la contratación de trabajadores, la apertura de nuevas actividades, y la asunción por parte de las empresas de programas de Responsabilidad Civil.

Así mismo, desde Empenta per Premià nos proponemos incentivar la creación de nuevas empresas en nuestro pueblo prestando cobertura de gestión e infraestructura a las mismas mediante la instalación de un Vivero de Empresas (incluido en la propuesta para los terrenos de la antigua fábrica de Metalogenia), así como con la creación de locales para pequeñas empresas y comercios que no necesiten estar a pie de calle (que incluimos en nuestra propuesta de uso para el solar de la antigua fábrica de Can Sanpere).

Por otra parte, queremos facilitar a los comercios locales la participación en la presentación de ofertas para las compras municipales o en la presentación a los concursos públicos, para lo que tenemos previsto crear un sistema de información a los comercios. Igualmente, tenemos el propósito de establecer los mecanismos necesarios para orientar y ayudar a las empresas y comercios de Premià para acogerse a subvenciones del resto de administraciones (Diputación, Consell Comarcal, Generalitat o Gobierno Central).


Este paquete de medidas que queremos poner en marcha de manera prioritaria se complementa con las acciones ya anunciadas dirigidas a fortalecer el comercio local y a recuperar la relevancia, imagen y prestigio de Premià de Mar como segunda población del Baix Maresme. Entre estas medidas, destacan la concepción de nuestra localidad como gran eje comercial de la comarca; una nueva regulación de las zonas azules y verdes junto a la creación de nuevos aparcamientos; los proyectos turístico y de ocio en los solares de Transmesa y Metalogenia, o la potenciación de Premià como centro de moda, con la creación del Día de la Moda del Maresme.

Empenta per Premià


Comentarios

Entradas populares